11 saker att göra i hemmet under Coronapandemin

2020 blev nog inte riktigt som någon hade tänkt sig. Redan tidigt i våras bröt Coronapandemin ut och det har satt sina spår på extremt många sätt - inte minst på det sociala livet. Restriktionerna har både skärpts åt och lättats på under årets gång, men nu befinner vi oss i en period där vi uppmanas att stanna hemma.
Att stanna hemma veckans alla sju dagar i november månad är inte någon drömsituation (ingen drömsituation någon månad alls för den delen). För att underlätta denna trista period har vi samlat 11 tips på saker du kan göra i hemmet under vintermånaderna. För egentligen är det ju ett perfekt tillfälle att göra något du kanske alltid dröm om att ha tid för. 

Bild1

1. Planera en makeover i ditt sovrum

Kanske har du ännu inte haft tid att få till den perfekta mysfaktorn i ditt sovrum? Nu är tiden kommen. Det kan vara allt från större projekt som att måla om, bygga platsbyggd förvaring eller köpa en ny säng till att lägga lite extra tanke på de små detaljerna. Komplettera myskänslan med gardiner, ett doftljus, några kuddar eller en fotpall. För att inte glömma en ny sänggavel då. 

2. Sätt upp dina mål inför 2021

Har pandemin fått dig att inse vad du faktiskt vill lägga tid på i ditt liv? Många har fått lite mer tid för reflektion i denna tid och det leder ofta till att man kommer på nya drömmar och idéer. och Skriv upp alla tankar du har och planera för framtiden. Kanske är det att byta jobb, möblera om i din lägenhet, skaffa nya vänner eller starta ett sidoprojekt på din fritid. Möjligheterna är oändliga! 

DreamBig
 
 
3. Ha en virtuell middag med en saknad vän
 
Bara för att man inte kan umgås fysiskt betyder inte det att man ska sluta umgås. Fördelen i allt detta är att du istället kan umgås virtuellt med nästan alla - oavsett avstånd. Ring upp den där vännen som bor långt bort och som du nästan aldrig har möjlighet att träffa och ät middag ihop. Det är faktiskt mycket mysigare än vad det låter! 
 

4. Lär dig något nytt

Att lära sig nya saker är ett bra sätt att upprätthålla sin kognitiva förmåga. Varför inte ta denna extra tid hemma till att lära dig något nytt du tänkt på länge? Kanske är det något kopplat till ditt yrke så som ett nytt språk, ett datorprogram eller varför inte datorns alla kortkommandon? Eller är det kanske något kopplat till avkoppling så som yoga, meditation eller lära dig att sticka? 

5. Ha ett seriemaraton

Det är inte många saker som slår vetskapen om att man har oändligt antal avsnitt av en serie man gillar framför sig. Och hur många kritikerrosade serier finns det inte som du länge velat se? Bunkra upp med popcorn och tända ljus och dröm dig bort i en annan värld. 

6. Starta en bokklubb

Är det bara vi som blev extremt sugna på att börja läsa när vi läste intervjun BONJOUR... Caroline Rosencrantz? Men att faktiskt ta tag i läsandet och motiveras till att läsa klart boken kanske kräver en lite push. Vad är då bättre än att starta en virtuell bokklubb, antingen med kompisarna eller med några helt nya människor? Att ha ett tydligt ämne att diskutera är dessutom ett bra sätt att komma över tröskeln för att umgås via datorn. 

7. Spela spel 

Att spela spel med din familj, partner eller roomie är ett väldigt bra sätt att få till lite kvalitetstid, långt ifrån telefoner och andra distraktioner. När det kommer till sällskapsspel älskar vi Bezzerwizzer, När då då? och Med Andra Ord. Har du inget sällskapsspel är det ju hur kul som helst att göra ett eget quiz, till exempel inom musik, sport eller ett specifikt årtal. Kanske ett quiz om stora händelser under 2020? 

8. Baka bananbröd

Trenden med att baka bananbröd verkar, såhär ett par år senare, onekligen vara här för att stanna. Och vem hade trott annorlunda? Det är ju bara FÖR gott, och superenkelt att baka. Är du sugen på en supergod förmiddags- eller kvällsfika vill vi tipsa om detta recept från Amanda Jenninger. Du kommer inte att ångra dig! 

Bananbröd

9. Starta en podcast

Att lyssna på podcaster är en av våra favoritsysslor och det finns ju otroligt många bra poddar just nu. Men det går väl inte att få för mycket av det goda? Sitter du inne på någon kunskap som är superintressant för andra att ta del av? Har du något ämne du velat undersöka på djupet? Eller är du bara sugen på att diskutera vardagen med dina bästa vänner? Starta en podcast! 

10. Skriv en bok

Kanske drömmer du om att någon gång ge ut en egen bok? Denna tid vi spenderar hemma är ett perfekt tillfälle för att sätta dig ner vid datorn och börja göra verklighet av den drömmen. Tre viktiga steg vi har fått lära oss på hur du kommer igång med skrivandet är att (1) sätta upp överskådlig plan för handlingens händelseförlopp, (2) skapa en rutin av när och hur du ska skriva och (3) tänka på läsaren - hur du skriver ska vara läsarvänligt. 

11. Gör ett fotoalbum 

En av de mest underskattade sysslorna är väl ändå att sitta och bläddra i fotoalbum? Det är något magiskt över den värmande, nostalgiska känslan som uppstår. Så vad är väl då bättre än att under dessa veckor i hemmet skapa just ett fotoalbum? Och bilder gör sig ofta så mycket bättre i ett fysiskt fotoalbum än i telefonens (överfulla) kamerarulle. Vi älskar konceptet med att göra ett fotoalbum per år, så varför inte börja med 2020? 

11tipsquote