Vanliga frågor

FAQ

Produkten 

Hur produceras sänggavlarna?
Alla våra sänggavlar görs för hand på din beställning i vår Cadeaux-verkstad utanför centrala Göteborg. De börjar produceras först när du har lagt din order. Detta har vi valt med hänsyn till miljön då vi inte vill överproducera och riskera att inte få sålt sänggavlarna. 
 
Vilka storlekar kommer sänggavlarna i?
Våra sänggavlar kommer i bredderna 120, 140, 160 och 180 cm. Djupet skiljer sig mellan våra två modeller. STOCKHOLM har ett djup på ungefär 6 cm och PARIS ett djup på ungefär 9 cm.
 
Om jag har speciella önskemål på min sänggavel, går det att fixa? 
Ja! Vi erbjuder i viss mån specialanpassningar av våra modeller mot en extra kostnad. Detta kan till exempel röra ändringar i mått på eller val av annat tyg. Om du har något du vill specialanpassa är det bara att maila oss så ska vi försöka hitta en lösning! 
 
Vad består sänggavlarna av?
Sänggavlarna består av en träfiberskiva, skumplast och polyestervadd. Därefter är de klädda i ett av våra tre linnetyger. 
 
Hur monteras sänggavlarna?
Våra sänggavlar behöver inte monteras utan de är helt fristående. Detta innebär att de helt enkelt ställs på golvet bakom sängen och hålls på plats mellan vägg och säng. Detta gör våra sänggavlar både lättplacerade och enkla att kombinera med olika typer av sängar. 
 
Är klädseln avtagbar?
Nej, våra klädslar är inte avtagbara.
 
Kan jag få tygprover?
Absolut! Eftersom vi inte erbjuder fri retur vill vi att du ska vara helt säker på att färgen passar bra in i ditt sovrum. Därför erbjuder vi att kostnadsfritt skicka tygprover till din brevlåda. Fyll bara i formuläret här.
  
Till vilka länder kan jag beställa en Cadeaux-sänggavel?
För närvarande erbjuder vi enbart leverans inom Sverige. Däremot undersöker vi möjligheten att expandera våra leveransalternativ. Om du bor utanför Sverige men gärna vill beställa en Cadeaux-sänggavel är du välkommen att kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra.  

Betalning & Beställning

Vilka betalningsmetoder accepterar ni? 
På cadeauxsthlm.com använder vi oss av betalningslösningarna Klarna, Apple Pay och Google Pay. Vi accepterar kredit- och betalkorten Visa, MasterCard och Maestro. 
 
Hur lägger jag en beställning?
För att lägga din beställning på en sänggavel väljer du först modell, därefter färg och material samt bredd och lägger den sedan i varukorgen. Fortsätt sedan till kassan där du fyller i dina uppgifter och genomför din betalning. Se till att slutföra alla steg i betalningsflödet så att betalningen genomförs och vi kan ta emot din beställning.
 
Behöver du hjälp med att lägga en beställning? Kontakta oss på contact@cadeauxsthlm.com så hjälper vi till.  
 
När får jag min beställning?
Vi räknar med att det tar mellan 2-6 veckor för oss att producera din sänggavel och transportera den till dig. Har du gjort specialanpassningar kan det däremot ta längre tid. 
 
Hur långt har min beställning kommit?
När du lagt en beställning skickar vi en orderbekräftelse till den mailadress du angivit i kassan. Om du inte mottagit mailet inom en timma ber vi dig kolla i din skräppost. Finns det inte där heller är det bara att kontakta oss. När din order är klar och på väg till dig får du ett mail eller SMS från vår logistik-partner. Då kommer du få ett spårningsnummer så att du vet exakt var din produkt befinner sig i realtid. Våra produkter är normalt hos dig inom 3 arbetsdagar från det att produkten skickats från oss.

Leverans

Varför erbjuder ni inte fri retur?
Cadeaux arbetar i stor mån för en hållbar konsumtion. Med denna anledning har vi aktivt beslutat oss för att inte erbjuda fri retur då vi tror att detta kan bidra till onödiga transporter och onödig konsumtion. 
 
Vad krävs för att ni ska kunna leverera sänggaveln till mig?
Sänggaveln levereras till din dörr så det är viktigt att du är hemma och kan ta emot din sänggavel. Det är viktigt att du säkerställer att sänggavelns storlek får plats att lyfta in till ditt sovrum. 
 
Är er frakt klimatkompenserad?
Ja, vi samarbetar med en transportör som erbjuder 100 % klimatkompenserad frakt. 

Byte & Retur

Kan jag byta eller returnera min vara?
Ja, Cadeaux erbjuder både byte och retur av din sänggavel. Däremot görs detta inte om sänggaveln är specialanpassad och därmed specialtillverkad. Notera dock att vi inte erbjuder fri retur. 
 
Vad är er policy för byte eller retur?
Vår bytes- och returpolicy innebär att ett byte eller retur måste ske inom 14 dagar från det att produkten mottagits. Produkten ska returneras i oskadad förpackning och vara i säljbart nyskick. Bytes- och returrätten kan inte utnyttjas om produkten är specialanpassad. 
 
Hur gör jag för att byta eller returnera min vara?
Om du önskar göra ett byte eller en retur, vänligen maila oss på returns@cadeauxsthlm.com.
 
Hur gör jag vid en reklamation?
Upptäcker du något tillverkningsfel i din sänggaveln är du välkommen att maila oss på returns@cadeauxsthlm.com